Längtar du efter att någon går på djupet med dina besvär?

Vill du ha ärliga råd? Undersökning och behandling där terapeuten har detektivglasögonen på? Då kan det vara en Osteopat du letar efter.  

Hos en Osteopat(DO) som är medlem i Svenska Osteopatförbundet kan du vara trygg med att du blir gediget undersökt och får behandling med säkra metoder 

Hur går en behandling till?

 

Som ny patient får du avlägga en fullständig sjukdomsberättelse hos din osteopat. Detta för att få en så rättvisande sjukdomshistorik som möjligt.

I vissa fall kan till exempel händelser som inträffat längre tillbaka i tiden, som du själv kanske inte relaterar till dina besvär, vara relevanta för att hitta lösningen i din rörelseapparat. När anamnesen, sjukdomshistoriken, är genomförd fortsätter osteopaten med en fysisk undersökning som innefattar medicinska, neurologiska, mekaniska och ortopediska tester.

 

När alla uppgifter är insamlade och alla tester utförda, ställer din osteopat en diagnos och bedömer vilken behandling som är lämpligast för just dig. Det första besöket tar oftast mellan 40 och 60 minuter medan ett återbesök ofta är något kortare och tar cirka 30- 45 minuter.

 Om Osteopati i  Sverige

 

I Sverige skriver en osteopat aldrig ut några recept eller gör kirurgiska ingrepp. Allt vi gör, gör vi med våra händer – alltså manuell medicin. Osteopater verksamma i Sverige behandlar alla över åtta år som inte har sjukdomssymptom som bör behandlas med mediciner eller kirurgi.

Även om du inte uppfyller dessa kriterier är du alltid välkommen att uppsöka en osteopat för konsultation. Kom ihåg att behandling även ges i förebyggande syfte.

 

(Texten är tagen från osteopatförbundets hemsida)