Få ut det bästa av din häst genom att lindra
smärta, förebygga skador, maximera rörelse,
prestation och hälsa.

 

Kontakt

----------------------------Osteopati på häst-----------------------------

Få ut det bästa av din häst genom att lindra smärta, förebygga skador, maximera rörelse,
prestation och hälsa.

Din häst måste vara i bästa möjliga kondition för att prestera på sin fulla potential. Ett individuellt skräddarsytt program för regelbunden osteopatisk behandling kan hjälpa till att uppnå detta tillsammans med regelbunden stretching, övningar, lämplig träning, korrekt passande utrustning och ryttarposition.

 

Osteopati är ett självklart komplement till din häst

Mitt besök inleds med samtal om hästens hälsotillstånd och anledningen till besöket plus att jag vill se hästen röra sig. därefter går jag igenom hästen del för del och gör mig en uppfattning om var problemet sitter. . När jag ställt en osteopatisk diagnos behandlar jag hästen med Osteopatisk filosofi som grund.

Hästen undersöks noggrant igenom och eventuella ledlåsningar justeras och även muskler, fascia och bindväv behandlas. Utmärkande för osteopatisk behandling är att när en led återfått sin rörlighet så integreras led och kroppsdel med resten av kroppen. Nervsystemet integreras med den nya rörligheten och på så sätt blir resultatet långt mer hållbart än man kanske är van vid efter behandling.

När behandlingen är klar får du råd  att följa de närmsta dagarna plus att vi lägger upp en långsiktig plan för din häst tillsammans.

Självklart är Osteopatisk behandling aldrig någonsin i stället för veterinärvård. 

 

 

HIPPSON

 

  

 

Equisense

 

 

Osteopati häst